Virtual Reality Vakanties

virtual reality VR vakanties

VR in de praktijk

Alle leden van de hardwerkende beroepsbevolking in ons kikkerlandje hebben iets met elkaar gemeen: we willen allemaal minimaal één keer per jaar op vakantie. Niet zo gek natuurlijk; dat harde werken vereist op den duur dat het lichaam rust nodig heeft en dat is vaak het beste te vinden in een andere omgeving. Plus, ook niet onbelangrijk; het weer in Nederland is natuurlijk allesbehalve voorspelbaar… Dus zoekt menigeen jaarlijks de zon op! Met de komst van het internet is de gemiddelde burger echter steeds handiger geworden in het zelfstandig zoeken en boeken van een vakantie, waardoor reisbureaus steeds overbodiger lijken te worden. Eigenlijk geldt dit voor elke organisatie die vereist dat iemand langs dient te komen; mensen doen toch het liefst alles vanuit hun spreekwoordelijke luie stoel. Zaak is dus leren in te spelen op hun wensen en behoeften, ook van een afstand. Virtual Reality (VR) kan op beide fronten echter een prachtige toevoeging zijn aan de diensten die worden geboden door een reisorganisatie.

Persoonlijke rondleiding

Indien u meer mensen naar uw fysieke locatie wilt krijgen, kan VR een uitkomst bieden. Persoonlijke service blijkt immers tot op heden nog het beste te verkopen. Mensen hebben vaak wensen waar ze zelf niet eens bewust van zijn, pas indien een vakkundige medewerker hen op bepaalde mogelijkheden wijst gaan hun ogen daarvoor open. Afijn, een mogelijkheid die u kunt bieden is een virtuele tour van de bestemming te bieden in de winkel. Klanten kunnen op deze manier al voor vertrek meemaken, hoe de vakantie er uit zal zien. Dit creëert met 100% zekerheid al voorpret, waardoor de kans dat de klant ook daadwerkelijk een reis boekt vele malen groter zal zijn. Daarnaast biedt u hiermee ook simpelweg een zeer fijne extra service, die ook duidelijkheid en transparantie biedt.

virtual-reality-vr-vakantie

Virtuele tour op afstand

Een andere optie is de mogelijkheid een virtuele tour via uw website aan te bieden. Steeds meer mensen schaffen tegenwoordig zelf een VR bril aan, waar u op deze wijze dankbaar gebruik van kunt maken. Wellicht biedt u reizen aan in een wat luxer segment. Dan is het fantastisch als u uw klanten een echte virtuele tour kunt bieden, zo kunnen ze tijdens het oriënteren al meemaken waar ze terecht komen. Maar misschien wilt u dit wel met al uw reizen aanbieden, de kans op een boeking wordt er natuurlijk door vergroot. De kwaliteit van het materiaal dat kan worden aangeboden is zeer uiteenlopend en geheel naar uw eigen wens aan te passen.

Oplossingen op maat

Zoals reeds aangegeven, is elk pakket geheel zelf samen te stellen. U kunt geheel zelf beslissen hoe de virtuele wereld er uit zal gaan zien en op welke wijze u de rondleidingen in wilt richten. Aangezien elke locatie jaarlijks bezocht en gecontroleerd wordt, is het geen gek idee om dan meteen videobeelden op te nemen. Deze zullen meer goeds voor uw onderneming kunnen doen dan u denkt. Een vakantie is voor eenieder een manier om er even tussenuit te gaan, dus wat spreekt er meer tot de verbeelding dan een wijze om iemand het gevoel te geven er al te zijn? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!